Sunday, June 28, 2009

Eyeball Sana Sini

Assalamualaikum w.r.t....

Sebelum meneruskan coretan ni di harap anda semua sihat sejahtera di samping keluarga tercinta.

Sebenarnya untuk pengetahuan rakan, saya kenal dunia radio amatur ni pada tahun 2007. Bak kata pepatah orang melayu ' baru setahun jagung' cuma saya dah masuk 2 tahun la. Dah cukup syarat nak ambik CW.

Bercerita tentang Eyeball....ketika mula-mula saya kenal radio amatur sememangnya mana-mana eyeball saya dan teman saya akan sampai. Saya kenal radio amatur bermula dengan kelab komersil PRADAS. Jadi masa tu memang nak katakan setiap dua malam eyeball. Yang popular Ayam Dara, Tasik Idaman, Asiah Cafe, Batu Ladung,Rejab dan lain-lain lagi. Sekarang di Sarang Burung, Tmn Mas Tiara dan sebagainya. Walaubagaimanapun tidak dinafikan memang best bereyeball dengan rakan2. Pukul 3 pagi pun tak sedar...Hehehehe..

Tapi sekarang ni agak sibuk sedikit untuk bereyeball dengan rakan-rakan. Bukannya apa, maklumla kerja sendiri. Orang kata kerja sendiri best...itu bagi orang yang bermajikan. Tapi bagi saya kerja sendiri ALLAH sahaja la yang tahu. Zaman-zaman ekonomi yang tak menentu...kena la keja lebih sedikit. Sebab tu jarang dah bereyeball.

Eyeball yang terkini ialah di D'Tasik semalam 27hb Jun 2009. Memang best, walaupun belum register sebagai ahli MARES, saya berpeluang berkenalan dengan rakan-rakan terutamanya tuan rumah Pak Hamid dan Kak ani. Terima kasih juga kepada penganjur dan penyumbang hadiah nombor bertuah. Nampaknya tak disangka dua-dua nombor saya naik malam tu...Alhamdulillah.

Akhir kata, kepada Rakan-Rakan Radio Amatur bersahabat melalui Frekuensi memang satu keajaiban. Terpulang pada kita untuk membuat pilihan yang baik ....Setiap orang ada kelemahan namun kelemahan itu boleh diperbaiki jika dan hanya jika kita sanggup menerima walaupun pahit untuk ditelan.(Mungkin kita genggam ditangan :-) tapi jangan dilontar kepada orang lain)

Sekadar Coretan memenuhi masa terluang.Wassalam.

No comments:

Post a Comment